logo
wvhj2023
foto: Netbeheer Nederland
foto: Netbeheer Nederland
16 januari 2019

Solar Business Day: ‘In de toekomst mogelijk grondgebonden zonneparken op afstand uitzetten’

Stedin acht het realistisch dat de organisatie als netbeheerder in de toekomst zonne-energiesystemen op afstand moet uitschakelen om de balans op het elektriciteitsnetwerk te handhaven.

Dit stelt Marc van der Linden, chief executive officer van Stedin en voorzitter van Netbeheer Nederland, in aanloop naar de Solar Business Day. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt op 30 januari 2019 in het Spant! te Bussum, wordt het Nationaal Solar Trendrapport 2019 gepresenteerd.

Van der Linden maakt samen met een aantal vooraanstaande sprekers zijn opwachting tijdens het jaarlijkse netwerk- en kennisevenement. In opmaat naar het evenement stelt de chief executive officer van Stedin het volgende: ‘Als de groei van zonnestroom blijft toenemen, zou het zomaar kunnen dat we in de (nabije) toekomst genoodzaakt zijn op afstand projecten uit te zetten. Bij consumenten is dat ingewikkeld, net als zakelijke dakgebonden projecten. De meest voor de hand liggende groep om dan af te schakelen zijn de grondgebonden zonneparken.’

Het volledige programma van de Solar Business Day is hier te raadplegen. Naast Van der Linden spreken onder meer Kees van Zelderen (LTO Nederland), Arno Smets (TU Delft) en Dirk-Jan Middelkoop (Eneco) over de snelle opmars van zonne-energie, de gevolgen hiervan voor het landschap én het elektriciteitsnetwerk en de mogelijke rol van energieopslag.

Toegangskaarten voor de Solar Business Day kunnen hier besteld worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten