logo
wvhj2023
foto: SolarNow
foto: SolarNow
10 januari 2019

‘Nederlands’ SolarNow ontvangt in Oeganda investering van 9 miljoen dollar

Off-grid zonne-energiebedrijf SolarNow kondigt een investering van 9 miljoen Amerikaanse dollar aan (red. ongeveer 8 miljoen euro) aan door Oikocredit, SunFunder en responsAbility.

Voor SolarNow, al langer partner van Oikocredit, is het de grootste investering ooit. Met de investering kan het Oegandese duurzame-energiebedrijf onder meer 17.500 nieuwe off-grid zonnepanelen ontwikkelen. In 2017 wist het door de Nederlander Willem Nolen geleide bedrijf ook al meer dan 6 miljoen euro financiering op te halen.

In veel rurale gebieden in Oeganda maken mensen nog altijd gebruik van kerosine om hun huizen te verlichten. Dit is brandgevaarlijk en brengt gezondheids- en milieuproblemen met zich mee. De off-grid zonnepanelen vervangen de kerosine als bron van energie. Dat resulteert in een vermindering van meer dan 210.000 ton aan uitstoot van broeikasgassen. Naast deze positieve effecten op het milieu, heeft deze investering ook een grote sociale impact. Naar schatting zullen meer dan 70.000 Oegandese vrouwen betere toegang krijgen tot energie.

David ten Kroode, manager duurzame energie bij Oikocredit, licht toe: ‘SolarNow blijft groeien en we zijn er trots op dat we daar deel van uit kunnen maken. Ze bieden een breed scala zonne-energieproducten en –diensten aan. Dat doen ze vooral aan gemeenschappen waar een veilige en duurzame bron van energie vrijwel niet aanwezig is. En die strategie sluit perfect aan op Oikocredits missie: armoede verminderen door de toegang tot energie te verbeteren’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten