Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wiebes krijgt voor derde keer Kamervragen over capaciteitstekort voor zonneparken bij netbeheerders
foto: Rijksoverheid)

Wiebes krijgt voor derde keer Kamervragen over capaciteitstekort voor zonneparken bij netbeheerders

D66-Kamerlid Matthijs Sienot heeft Kamervragen gesteld aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de problemen die er zijn bij netbeheerders om zonneparken tijdig aan te sluiten.

Het is de derde keer in minder dan 12 maanden tijd dat er aan minister Wiebes Kamervragen gesteld worden over het capaciteitstekort bij netbeheerders. Eerder stelden GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee en PvdA’er William Moorlag al Kamervragen.

Enexis enTenneT meldden eerder deze week dat zij in 6 gebieden in Nederland geen transportcapaciteit meer hebben om zonneparken aan te sluiten.

Sienot wil van Wiebes onder meer weten of de vertraging bij het verzwaren van het elektriciteitsnet de noodzakelijke ontwikkeling en groei van duurzame-energieopwekking belemmert en wat de gevolgen zijn voor energieprojecten die een aanvraag hebben gedaan binnen de SDE+-subsidie in 2018 indien het elektriciteitsnet niet op korte termijn verzwaard wordt?

Verder wil Sienot van de minister weten welke inzet hij pleegt om te voorkomen dat investeringen in zonne-energie niet door beperkingen van het elektriciteitsnet worden belemmerd? Ten slotte wil hij weten of Wiebes bereid is een plan op te stellen zodat elektriciteitsnetten voorbereid zijn op de verwachte uitbreiding van hernieuwbare energie.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Servicemonteur Zonnestroom

KiesZon zoekt een Servicemonteur Zonnestroom
Fulltime • Nederland
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!