Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solarcentury levert zonnepark Budel (44 megawattpiek) op: stroomproductie van start
(foto: Solarcentury)

Solarcentury levert zonnepark Budel (44 megawattpiek) op: stroomproductie van start

Zonnepark Budel is gestart met de productie van zonnestroom. Het zonnepark op het voormalige terrein van Nyrstar telt ongeveer 154.000 zonnepanelen en heeft een vermogen van 44 megawattpiek.

Het zonnepark dat 65 hectare groot is, werd in 5 maanden tijd gebouwd door Solarcentury. Het is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, de gemeente Cranendonck en Solarcentury. Het park is gebouwd op terrein dat vroeger werd gebruikt door zinksmelter Nyrstar in Budel. Aansluitend aan het zonnepark ligt Metalot, een innovatief en nog te ontwikkelen industriegebied in Cranendonck, met de focus op circulair gebruik van metalen en energie.

Het zonnepark is een co-eigendom van het in Duitsland gevestigde Encavis en Solarcentury. Solarcentury sloot in november 2017 een raamwerk overeenkomst met Capital Stage (red. tegenwoordig Encavis geheten) om gezamenlijk 1 miljard euro te investeren in 1,1 gigawattpiek aan zonneparken. Het zonnepark in Budel is onderdeel van deze pijplijn en behoort bovendien tot de top 10 van SDE+-projecten uit ronde 1-2017.

Het Zonnepark Budel zal genoeg zonnestroom opleveren voor 12.500 huishoudens, en 600.000 ton minder C02 genereren verspreid over de komende 25 jaar.

Frans Van Den Heuvel chief executive officer van Solarcentury over het project: ‘Nederland produceert momenteel minder dan 2 procent van haar elektriciteit vanuit zonne-energie, maar dit zal in de zeer nabije toekomst enkel stijgen. Wereldwijd hebben we al 1 gigawattpiek aan zonne-energie ingezet, en we kijken er naar uit om die transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie verder te versnellen. De Nederlander wil schone energie zien en klimaatacties. Wij zijn hier om samen te werken met overheden, bedrijven, landeigenaars, ontwikkelaars en andere partijen die ook weten dat het economisch zinvol is om nu over te schakelen op zonne-energie.’

De projectfinanciering voor het Budel Zonnepark werd voorzien door de Nederlandse Rabobank.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
CCL Solar B.V. zoekt:

Account Manager Benelux

Fulltime (40 uur) - Nieuwegein
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!