Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporaties plaatsen in 12 maanden tijd op 36.000 huurwoningen zonnepanelen
(foto: Wocozon)

Woningcorporaties plaatsen in 12 maanden tijd op 36.000 huurwoningen zonnepanelen

De Nederlandse woningcorporaties hebben in 12 maanden tijd op 36.000 huurwoningen zonnepanelen geplaatst. Per 1 juli 2018 zijn er daarmee op 116.000 van de ruim 2 miljoen huurwoningen zonnepanelen aanwezig.

Bovendien zijn er op 4.000 huurwoningen een zonnecollector geplaatst om warm water te verkrijgen. Het totaal aantal woningen met zonnecollector is toegenomen naar 49.000 stuks.

Dit alles blijkt uit de benchmark SHAERE van woningcorporatiekoepel Aedes (red. de koepel corrigeert hiermee de cijfers die afgelopen juli op de Aedes-website beschikbaar kwamen naar boven).

Uit de monitor blijkt dat door forse investeringen in woningverbetering de woningcorporaties hard op weg zijn om gemiddeld energielabel B in 2021 te bereiken. Investeringen specifiek gericht op het verminderen van energieverbruik zijn gestegen met 268 miljoen euro naar 720 miljoen euro in totaal. Zo werden er in de periode 1 juli 2017 tot 1 juli 2018 ook 26.000 huurwoningen op warmtenetten aangesloten.

Het is de vijfde keer dat Aedes dit jaarlijkse benchmarkonderzoek doet. Maar liefst 90 procent van de woningcorporaties (red. 291 stuks) deed mee. Zij vertegenwoordigen 98 procent van alle corporatiewoningen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Projectleider zonnepanelen

ProfiNRG zoekt een projectleider zonnepanelen.
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Vianen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!