Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De Kernen viert plaatsing van zonnepanelen op 3.400e woning
(foto: De Kernen)

De Kernen viert plaatsing van zonnepanelen op 3.400e woning

De Kernen viert een belangrijke mijlpaal: in 35 dorpen in de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel, Neerijnen, West Maas en Waal en Druten en Wijchen zijn in totaal op zo’n 3.400 sociale huurwoningen zonnepanelen gelegd.

Daarmee profiteert 75 procent van de huurders van woonstichting De Kernen van zonne-energie zonder daar zelf een investering voor te hoeven doen. In de portemonnee scheelt het 3.400 huurders met zonnepanelen gezamenlijk circa 1 miljoen euro per jaar op de stroomrekening en het scheelt 3 miljoen kilogram CO2-uitstoot per jaar.

De Kernen heeft 2 projecten uitgevoerd. Een van 3.000 woningen binnen 3 jaar tijd. En een project in 2014-2015 waarbij op 420 woningen met behulp van de Gelderse Impulsgelden zonnepanelen zijn gelegd. Dit eerste project is aanleiding geweest nog meer te willen doen voor meer huurders.

Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen: ‘Met Aedes (red. de koepel voor woningcorporaties) is afgesproken dat alle corporaties in 2020 op energielabel B moeten uitkomen. Wij komen eind dit jaar uit op label A gemiddeld. Daar zijn we erg blij om. We lopen nu voorop en dat geeft ons de ruimte goed na te denken over de volgende grote opgave: energieneutraal in 2050. Verduurzaming staat hoog op de strategische agenda van De Kernen.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Technisch beheerder

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Zonneplan zoekt:

Head of Operations Energietransitie

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!