Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechtbank Limburg weigert Arbor omgevingsvergunning voor zonnepark

Rechtbank Limburg weigert Arbor omgevingsvergunning voor zonnepark

De rechtbank van Limburg heeft besloten dat Arbor geen omgevingsvergunning krijgt voor een zonnepark van 40 hectare in Heythuysen in de gemeente Leudal.

De gemeente weigerde eerder Arbor een omgevingsvergunning te verstrekken voor het realiseren van een tijdelijke zonneweide omdat het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan en niet wordt voldaan aan de voorwaarden van de in het bestemmingsplan neergelegde afwijkingsbevoegdheid voor grootschalige zonne-energiesystemen.

Arbor spande hierop een rechtszaak aan om zo alsnog een vergunning te verkrijgen. De voorzieningenrechter stelt in de uitspraak het volgende: ‘De voorzieningenrechter overweegt ten eerste dat het buiten de grenzen van zijn bevoegdheid gaat om, zoals verzoekster heeft gevraagd, aan haar de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen en te bepalen dat zijn uitspraak in de plaats treedt van het gewijzigde primaire besluit.’

Arbor spande de rechtszaak aan in de hoop nog SDE+-subsidie in de najaarsronde van 2018 aan te kunnen vragen. Door de uitspraak van de rechtbank is dat onmogelijk geworden.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Senior projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Senior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!