Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Verklaring van geen bedenkingen maakt weg vrij voor 2 zonneparken Delfzijl

Verklaring van geen bedenkingen maakt weg vrij voor 2 zonneparken Delfzijl

Met het verlenen van de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) door de gemeenteraad van Delfzijl, is de weg vrijgemaakt voor 2 nieuwe zonneparken in Delfzijl met een totaalvermogen van 35 megawattpiek.

De beide zonneparken worden op een oppervlakte van 30 hectare gerealiseerd door een samenwerking tussen Groningen Seaports (GSP), Eneco, Wirsol en Bronnen VanOns (BVO). De zonneparken moeten komen op het slibdepot Heveskeslaan aan de Warvenweg en op industrieterrein Oosterhorn aan de Valgenweg. Met het afgeven van de vvgb kan het college van Burgemeester en Wethouders de omgevingsvergunningen verlenen voor de zonneparken.

Iedere partij in het consortium heeft een aandeel van 25 procent in de zonneparken en draagt vanuit haar expertise bij in de projecten. Zo brengt GSP gronden in waar de zonneparken op gerealiseerd kunnen worden. Eneco werkt onder andere aan het verkrijgen van de vergunningen en Wirsol speelt een belangrijke rol in de bouw van de zonneparken. Met de deelname van Bronnen VanOns (BVO), onderdeel van de noordelijke coöperatieve beweging, wordt invulling gegeven aan de nadrukkelijke wens van de samenwerkende partijen om lokale participatie en eigenaarschap waar te maken.

De stroom van de zonneparken zal worden ingezet om de industrievoorziening in Delfzijl te verduurzamen. Het beschikbaar stellen van (lokaal) opgewekte groene stroom vormt volgens het consortium steeds vaker een belangrijke vestigingsfactor voor zowel bestaande als nieuwe bedrijven. Hierdoor wordt bijgedragen aan de gedeelde doelstelling, het verduurzamen van de industrie en hiermee een afname van de CO2 uitstoot en het stimuleren van werkgelegenheid, die de gemeente Delfzijl en GSP stellen. Tevens wordt een deel van de opgewekte stroom ‘gereserveerd’ voor het noordelijke, coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns. Daardoor kan de lokaal opgewekte stroom door consumenten worden afgenomen.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2019

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt maakt zich op voor lineaire groei Nederland maakt zich op voor het solar decennium NATIONAAL...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Manager Sales

Zelfstroom zoekt een Manager Sales
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Triple Solar zoekt:

PV monteur

Triple Solar zoekt een PV monteur
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!