Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Partij voor de Dieren dient motie in voor verlengen salderingsregeling tot 2023
(foto: Rijksoverheid)

Partij voor de Dieren dient motie in voor verlengen salderingsregeling tot 2023

Lammert van Raan heeft namens de Partij voor de Dieren in het debat over de kabinetsappreciatie van het Klimaatakkoord een motie ingediend om de salderingsregeling te behouden tot 2023.

​Minister Wiebes heeft de Tweede Kamer in juni per brief geïnformeerd dat de salderingsregeling voor zonnepanelen vervangen wordt door een terugleversubsidie. De terugverdientijd van zonnepanelen blijft daarbij circa 7 jaar. Wiebes heeft daarbij in september aangegeven dat de salderingsregeling naar alle waarschijnlijkheid pas in 2021 wordt vervangen omdat de implementatie van de terugleversubsidie meer tijd vergt. Eind vorig jaar probeerde de Partij voor de Dieren ook al via een motie om de salderingsregeling te behouden, maar die motie werd afgewezen. De nieuwe motie vraagt dus enkel om een verlening van de salderingsregeling.

De nieuwe motie – mede ingediend door Jesse Klaver (GroenLinks), William Moorlag (PvdA) en Chris Stoffer (SGP) – ‘verzoekt de regering om, de salderingsregeling voor zonnepanelen ten minste tot 2023 in stand te houden’.

Minister Wiebes stelde in reactie op het indienen van de motie het volgende: ‘De motie-Van Raan moet ik ontraden langs de lijnen van het debat dat we al eerder hebben gehad. Ik hecht eraan om de plaatsing van zonnepanelen aantrekkelijk te houden, maar een terugverdientijd van 7 jaar is een zeer behoorlijk rendement. Als we niks doen, wordt dat 4 jaar. En al dat geld is dan niet beschikbaar voor andere duurzaamheidsmaatregelen, want je kunt het geld maar één keer besteden. Dus ik moet deze motie ontraden.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Accountmanager Binnendienst

Zelfstroom zoekt een accountmanager Binnendienst.
Fulltime • 's-Hertogenbosch
SolarToday zoekt:

Commercieel technisch adviseur

SolarToday zoekt een commercieel technisch adviseur
Fulltime • Roosendaal
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!