Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Klimaatman’ Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66

‘Klimaatman’ Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66

Rob Jetten (31) is door de D66-fractie van de Tweede Kamer unaniem verkozen tot fractievoorzitter van D66. Terugtredend voorzitter Alexander Pechtold heeft de voorzittershamer overgedragen.

Jetten, mede-indiener van de Klimaatwet, was voor zijn verkiezing tot Kamerlid in 2017 bijna 8 jaar fractievoorzitter van D66 in Nijmegen.

Voorvechter zonne-energie
In de afgelopen 1,5 jaar als Kamerlid heeft Jetten zich geposteerd als voorvechter van zonne-energie en duurzame energie in zijn algemeenheid. Zo was hij mede-indiener van de Klimaatwet waarin is vastgelegd dat ‘het aandeel hernieuwbare energie in 2050 100 procent bedraagt’. Bovendien had hij eerder dit jaar smaen met GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee een clash met minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat die voor zon-pv negatieve wijzigingen doorvoerde in de SDE+-regeling.

Opvolger Pechtold
Na 12,5 jaar nam Pechtold dit weekend op het D66 congres in Den Bosch afscheid als fractievoorzitter en partijleider. Jetten hierover: ‘Alexander Pechtold heeft mij geïnspireerd om lid te worden van D66. Zijn moed, idealen en onverzettelijkheid hebben onze partij en ons land verrijkt. Nu wil ik voortbouwen op wat hij met de partij heeft kunnen neerzetten. Ik wil bijdragen aan een land dat met optimisme naar de toekomst kijkt. Een land waarin we eerlijk delen. Een land dat vooroploopt in de aanpak van de klimaatcrisis.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Vestigingsmanager Vianen

Zonmaat zoekt een vestigingsmanager Vianen.
Fulltime • Vianen
AliusEnergy zoekt:

Logistiek medewerker

AliusEnergy zoekt een logistiek medewerker.
Fulltime • Eersel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!