Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aantal zonnepanelen in stad Groningen in 12 maanden tijd verdubbeld
(foto: GroenLeven)

Aantal zonnepanelen in stad Groningen in 12 maanden tijd verdubbeld

Het aantal zonnepanelen in de stad Groningen is het afgelopen jaar verdubbeld. Dit meldt Grunneger Power. Er zijn 114.000 zonnepanelen bijgekomen wat het totaal op ruim 230.000 stuks brengt.

De groei is grotendeels te verklaren door de aanleg van Zonnepark Roodehaan langs de A7 richting Hoogezand dat 85.212 zonnepanelen telt en waarvoor afgelopen mei Sun Projects de eerste paal de grond in sloeg.

Grunneger Power inventariseert het aantal zonnepanelen op daken aan de hand van luchtfoto’s die op een vast moment in het voorjaar worden genomen. Het aantal zonnepanelen op daken is met 46 procent gegroeid van 63.451 naar 92.909 stuks. De rest van de zonnepanelen ligt in parken. In 2017 zijn de zonneparken Vierverlaten (7.777 panelen), Woldjerspoor (43.000 panelen) en Zernike (1.700 panelen) geopend. Eind dit jaar wordt het zonnepark Roodehaan (85.212 zonnepanelen) langs de A7 in gebruik genomen.

Mattias Gijsbertsen, wethouder Duurzaamheid, over de uitrol van zonne-energie: ‘In 2035 komt 60 procent van onze benodigde elektriciteit uit lokale zonnepanelen. Daar hebben we ruim 2,7 miljoen zonnepanelen voor nodig. In 2023 willen we daarom ruim 700.000 zonnepanelen in de stad hebben.’’

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper grootzakelijke sector

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper grootzakelijke sector
Fulltime • Utrecht
EigenEnergie.net zoekt:

Servicemonteur

EigenEnergie.net zoekt een Servicemonteur
Fulltime • Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!