Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
43.000 zonnepanelen Zonnepark Woldjerspoor in gebruik genomen
(foto: GroenLeven / Groningen)

43.000 zonnepanelen Zonnepark Woldjerspoor in gebruik genomen

Het Zonnepark Woldjerspoor in de gemeente Groningen is officieel in gebruik genomen. Met 43.000 zonnepanelen is dit voor Nederland het eerste zonnepark van deze omvang dat op een voormalige vuilstort werd gebouwd.

Zonnepark Woldjerspoor produceert  jaarlijks 12 megawatt, genoeg energie voor ongeveer 3.500 huishoudens. Met de realisatie van dit nieuwe zonnepark leveren nu meer dan 100.000 zonnepanelen in de gemeente Groningen zonne-energie op. Het nieuwe zonnepark kwam er op initiatief van Afvalbeheer Regio Centraal Groningen (ARCG), provincie Groningen en Groenleven.

De initiatiefnemers willen de kennis die ze opdeden voor en tijdens de bouw van dit zonnepark delen. Het bouwen van een zonnepark op een voormalige vuilstort vraagt om tal van oplossingen die op andere locaties niet aan de orde zijn. Vuilverwerkingsbedrijf Noord-Groningen in Usquert gaat gebruikmaken van deze mogelijkheid bij het realiseren van een nieuw zonnepark. Zo kunnen ook op andere locaties vuilstorten op een duurzame manier gebruikt worden.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Libra Energy zoekt:

Sales Support Medewerker

Libra Energy zoekt een Sales Support Medewerker
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!