Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nuon Solar Team wint wederom Zuid-Afrikaanse Sasol Solar Challenge
(foto: Nuon Solar Team)

Nuon Solar Team wint wederom Zuid-Afrikaanse Sasol Solar Challenge

Het Nuon Solar Team heeft wederom de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika gewonnen. Na slopende laatste dagen wisten de Nederlanders toch nog de eerste plek te bemachtigen.

Ook in 2016 en 2014 wonnen de Nederlanders ook al de Sasol Solar Challenge. Dit jaar kende de race een voor het Nuon Solar Team dramatisch verloop toen de Nederlandse koplopers 2 dagen voor de finish door de organisatie bestraft werden voor een vergissing van een ziek teamlid. Hij had per ongeluk zijn bagage in een strategievolgwagen van Tokai gezet en wilde daarin plaatsnemen. Hierop dienden de Japanners een officiële klacht in wegens “schending van privacy”, die ertoe leidde dat het Nuon Solar Team meer dan 100 kilometers moest inleveren op Tokai en de koppositie verloor. Het team reageerde na alle perikelen euforisch op de zege. Teamleider Jelle van der Lugt (24): ‘Dit is echt een teamprestatie én het bewijs dat onze innovatieve “Intelligent Cruise Control” een zeer effectief wapen was.’ De 2-jaarlijkse race duurde 8 dagen en ging van Pretoria naar Stellenbosch.

Technische en menselijke tegenslagen stapelden zich op en zonneauto Nuna9S moest tot 2 keer toe de wagen van het Japanse team Tokai van grote afstand in zien te halen. ‘We hebben echt alles gegeven’, reageerde coureur Martijn Hoogelander (22), die Nuna9S over de eindstreep reed. ‘We zijn supertrots dat we dit hebben gepresteerd.’

Het Nuon Solar Team wist met 4030.4 kilometer de grootste afstand af te leggen in 8 dagen. Het Japanse team legde in totaal 3941.4 kilometer af in de Zuid-Afrikaanse zonnerace.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Exasun B.V. zoekt:

Teamleider Inkoop

Fulltime (40 uur) - Den Haag, 2497GC, 122
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!