Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trump wil mogelijke heffingen op omvormers en AC-zonnepanelen verhogen naar 25 procent

Trump wil mogelijke heffingen op omvormers en AC-zonnepanelen verhogen naar 25 procent

De Amerikaanse president Donald Trump heeft US Trade Representative Robert Lightizer verzocht om de extra importheffingen die hij voorbereid op onder meer AC-zonnepanelen en omvormers te verhogen naar 25 procent.

Half juli werd bekend dat Trump extra importheffingen ter waarde van 200 miljard dollar wil op een lange lijst van Chinese producten. Robert Lightizer, US Trade Representative, publiceerde half juli in opdracht van Trump de lijst met honderden producten die mogelijkerwijs vanaf september belast worden met een importheffing waaronder pv-omvormers en AC-zonnepanelen.

Lightizer over het nieuwste verzoek van Trump: ‘De president heeft mij verzocht te overwegen om de additionele importheffingen die in voorbereiding zijn te verhogen van 10 naar 25 procent. De regering van Trump blijft bij China aandringen om zijn oneerlijke handelspraktijken te stoppen, zijn eigen markt te openen en daadwerkelijk echt marktconcurrentie aan te gaan. We zijn heel duidelijk geweest over specifieke veranderingen die China moet doorvoeren. Helaas heeft China in plaats van zijn schadelijke gedrag te veranderen, illegaal wraak genomen tegen Amerikaanse werknemers, boeren en bedrijven.’

De verhoging van de additionele importheffingen van 10 naar 25 procent, is volgens Lightizer bedoeld om de regering extra mogelijkheden te bieden China aan te moedigen zijn beleid en gedrag te veranderen. ‘Als Verenigde Staten hebben wij onze krachten gebundeld met gelijkgestemde partners over de hele wereld om de oneerlijke Chinese handelspraktijken aan te pakken, zoals gedwongen technologieoverdracht en diefstal van intellectueel eigendom. We blijven daarbij bereid om China te betrekken bij de onderhandelingen die deze en andere handelsproblemen kunnen oplossen.’

Amerikaanse belanghebbenden – lees fabrikanten en leveranciers die met de producten werken – hebben nog de mogelijkheid om in de periode tot en met 6 september hun bezwaren kenbaar te maken tegen de voorgenomen heffingen (red. deze periode is verlengd in verband met de voorgenomen verhoging van de additionele importheffingen.

Timeline handelsoorlog Amerika-China

De chronologie van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en (voornamelijk) China is als volgt:

  • 31 oktober 2017: de US International Trade Commission stelt dat de import van Chinese zonnepanelen en wasmachines schade toebrengt aan de Amerikaanse industrie.
  • 22 januari 2018: Donald Trump kondigt importheffingen aan op buitenlandse wasmachines en zonnepanelen (30 procent)
  • 1 maart 2018: Donald Trump kondigt importheffingen aan op staal (25 procent) en aluminium (10 procent) uit China.
  • 15 juni: Donald Trump kondigt na tegenmaatregelen van China - maar ook de EU - extra importheffingen van 25 procent aan op China goederen met een waarde van 50 miljard dollar, waaronder Chinese zonnecellen en zonnepanelen.
  • 6 juli 2018: Donald Trump start importheffingen van 25 procent op nog eens 818 Chinese productgroepen met een waarde van 34 miljard dollar.
  • 10 juli 2018: Donald Trump kondigt aan nog meer importheffingen te onderzoeken met een totale waarde oplopend tot 200 miljard dollar (het gaat om 2 series, met respectievelijk heffingen van 10 procent voor de eerste serie en 25 procent voor de tweede serie. Deze importheffingen zouden in september 2018 in werking moeten treden.
  • 2 augustus 2018: Donald Trump verzoekt US Trade Representative de additionele importheffingen te verhogen van 10 naar 25 procent.
Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
kWh People zoekt:

Back End Developer

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Navetto zoekt:

Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Vlaardingen, 3132 AA, 3
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!