Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China: 24,3 gigawattpiek zonnepanelen geïnstalleerd in eerste helft 2018

China: 24,3 gigawattpiek zonnepanelen geïnstalleerd in eerste helft 2018

De National Energy Administration in China meldt dat het land in de eerste helft van 2018 24,3 gigawattpiek aan zonnepanelen heeft verwelkomd.Per eind juni beschikt het land over 154,5 gigawattpiek aan zonnepanelen.

In China melden de National Energy Administration (NEA), de China National Development and Reform Commission (NDRC) en het ministerie van Financiën begin juni een afbouw door te voeren van het feed-in tarief voor zonnepanelen inclusief cap.

In 2017 steeg de afzet van zonnepanelen in China met ruim 50 procent tot 53 gigawattpiek. In totaal beschikte China per eind 2017 over zo’n 130 gigawattpiek aan pv-vermogen. China plaatste in het eerste kwartaal van 2018 in totaal 9,65 gigawattpiek aan zonnepanelen. Volgens AECEA betekende dat een groei van 22 procent.

In de eerste helft van 2018 werd er 12,1 gigawattpiek aan zonnepanelen in de utiliteitsmarkt verwelkomd (red. 30 procent minder dan in dezelfde periode in 2017) en 12,2 gigawattpiek aan distributed generated pv (DG, red. decentrale en kleinschalige pv-installaties, een toename van 72 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017).

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Senior projectleider

Slim Opgewekt zoekt een Senior Projectleider
Fulltime • Arnhem
Adore Montage zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

Adore Montage zoekt een Werkvoorbereider zonnepanelen
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!