Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
China installeert 9,65 gigawattpiek zonnepanelen in eerste kwartaal

China installeert 9,65 gigawattpiek zonnepanelen in eerste kwartaal

China heeft in het eerste kwartaal van 2018 in totaal 9,65 gigawatt aan zonnepanelen geplaatst. Volgens adviesbureau Asia Europe Clean Energy (Solar) Advisory Co. (AECEA) betekent dit een groei van 22 procent.

Opvallend is volgens AECEA dat in het marktsegment utiliteit de afzet met 64 procent is gedaald terwijl het marktsegment van gedecentraliseerde (kleine) pv-systemen met 217 procent is gebruikt. China installeerde in 2017 in totaal een recordvolume van 52,83 gigawattpiek aan zonnepanelen.

De Nationale Energieadministratie van China (NEA) heeft naar aanleiding van de resultaten in het eerste kwartaal een conceptversie van het te wijzigen zon-pv-beleid verspreid en de industrie gevraagd om een reactie.

De organisatie stelt 3 soorten bedrijfsmodi voor (100 procent eigen verbruik, minder dan 50 procent invoeding op het elektriciteitsnet en 100 procent invoeding op het elektriciteitsnet) en 3 projectcapaciteiten:

  1. Minder dan 6 megawattpiek: kan alleen van toepassing zijn voor modus 1 en modus 2 (residentiële systemen onder de 50 kilowattpiek kunnen 1 van de 3 modi kiezen).
  2. 6 tot 20 megawattpiek: kan alleen van toepassing zijn voor modus 1).
  3. Groter dan 20 megawattpiek: kan alleen worden toegepast voor modus 3, afhankelijk van het reguliere feed-in tarief via tenders.

AECEA blijft overigens bij haar voorspelling dat voor het volledige kalenderjaar 40 tot 45 gigawattpiek aan zonnepanelen zal worden geïnstalleerd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
ProfiNRG zoekt:

Werkvoorbereider zonnepanelen

ProfiNRG zoekt een werkvoorbereider zonnepanelen (M/V)
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!