Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Elton start zonnepanelenfabriek in provincie Drenthe: productiecapaciteit van 150 megawattpiek

Elton start zonnepanelenfabriek in provincie Drenthe: productiecapaciteit van 150 megawattpiek

Nederland verwelkomt opnieuw een zonnepanelenfabriek. Elton gaat in Roden (red. provincie Drenthe) een assemblagefabriek voor zonnepanelen openen. Jaarlijks kan er maximaal 150 megawattpiek geproduceerd worden.

Lion Houkes van Elton meldt dat de eerste zonnepanelen al in oktober van de band zullen rollen. De zonnepanelen worden vermarkt onder een eigen merknaam. Hiertoe wordt een nieuw bedrijf opgericht waarvan de naam binnenkort onthuld wordt. Het besluit om een fabriek te openen is genomen naar aanleiding van een positieve uitkomst van een haalbaarheidsonderzoek.

De zonnepanelen worden zowel voor de particuliere als zakelijke markt vervaardigd. Houkes meldt dat het om de 'meeste recente technologieën op het gebied van pv-panelen' gaat. 'We kunnen de zonnepanelen in verschillende vormen en samenstellingen maken. Het gaat om mono-kristallijn siliciumzonnepanelen. We zullen een 4-tal types zonnepanelen maken in relatief standaardformaten. Maar de productielijn - die aangeschaft is in Italië en in september uitgeleverd wordt - kan verschillende soorten en formaten zonnepanelen produceren. Bij het glas-glaszonnepaneel wat we gaan produceren gaat het om en vermogen van circa 300 wattpiek per zonnepaneel. We zijn voornemens om zowel zonnepanelen voor het lage als het hoge marktsegment te gaan produceren.'

Met 70 jaar ervaring in binnen- en buitenland is Elton actief in de levering van een breed assortiment Ellen-profielen voor ramen en deuren. In Roden werken 70 medewerkers in de fabriek. Hier worden ruim 1.500 verschillende artikelen voor deuren en ramen geproduceerd en uitgeleverd aan 23 landen, voornamelijk binnen Europa.

Nadat Energyra al aankondigde dit najaar met de productie van zonnepanelen te starten in Noord-Holland en Exasun een uitbreiding van de productiecapaciteit aankondigde, is Elton de derde speler in korte tijd die start met de productie van zonnepanelen.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Monteur / Installateur zonnepanelen

Zonnefabriek zoekt een Monteur / Installateur zonnepanelen
4-5 dagen per week • 70 kilometer rondom Amsterdam
Eigenenergie.net zoekt:

Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)

Eigenenergie.net zoekt een Service en onderhoudsmonteur (zonnepaneelinstallaties)
Fulltime • Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!