Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Haagse zonnepanelenfabrikant Exasun breidt productiecapaciteit uit naar 100 megawattpiek
(foto: Verkijk)

Haagse zonnepanelenfabrikant Exasun breidt productiecapaciteit uit naar 100 megawattpiek

De Nederlandse zonnepanelenfabrikant Exasun gaat haar productiecapaciteit vervijfvoudigen tot 100 megawattpiek. Het betreft heeft hiertoe een miljoeneninvestering van ING en ENERGIIQ veiliggesteld.

Het geld van ING Sustainable Investments en het energie-innovatiefonds van Zuid-Holland ENERGIIQ wordt aangevuld door een financiering van ABN Amro.
Exasun introduceerde 3 jaar geleden zijn zwarte glas-glaszonnepaneel met achterzijdecontactcellen. Het paneel wordt sindsdien geproduceerd in Den Haag op een productielijn van circa 20 megawattpiek.

‘Voor het einde van het kalenderjaar nemen we onze nieuwe productielijnen in gebruik en zullen we in staat zijn om 1 zonnepaneel per minuut te produceren, oftewel 100 megawattpiek per jaar’, vertelt Michiel Mensink, chief executive officer van Exasun. ‘Onze glas-glaszonnepanelen zijn uitgerust met de nieuwste generatie perc-achterzijdecontactzonnecellen en bevinden zich qua prestaties in de bovenkant van de markt. Dat gegeven maakt het mogelijk om in Nederland zonnepanelen te produceren en in de komende jaren onze productiecapaciteit stukje bij beetje uit te breiden. Wij zijn er trots op dat 3 Triple A-financiers onze technische voorsprong erkennen en dat we hiermee in staat worden gesteld deze voorsprong om te zetten in snelle groei in binnen- en buitenland.’

Exasun verwerkt haar technologie in 2 kant-en-klare systemen voor schuine daken: het ‘Black Roof’-systeem waarmee dakpannen helemaal overbodig worden en de ‘X-Tile’-zonnedakpannen die tussen bestaande dakpannen passen. Maar Exasuns egaal zwarte of gekleurde zonnepanelen worden ook steeds vaker toegepast als gevelbeplating.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
TechniQ Energy | Maatwerk in duurzame energie zoekt:

Marketing en Sales medewerker met affiniteit voor online en duurzame systemen

Fulltime (40 uur) - Serooskerke, 4353RT, 47+49A
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Crown Business Center, Rijen (omgeving Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!