Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge introduceert kosteloze, webgebaseerde ontwerptool
(foto: SolarEdge)

SolarEdge introduceert kosteloze, webgebaseerde ontwerptool

SolarEdge lanceert Designer: een ontwerptool om sneller en makkelijker pv-systemen te ontwerpen. De webgebaseerde tool helpt installateurs volgens het bedrijf om de kosten van pv-ontwerpen te verlagen.

De gratis ontwerptool maakt deel uit van de visie van SolarEdge om het hele pv-proces te ondersteunen: vanaf ontwerp en offerte, installatie en monitoring in één, end-to-end, cloud-gebaseerd platform. Doordat de Designer gebruik maakt van satellietbeelden, kan het ontwerp van een site onmiddellijk gevalideerd worden. De tool vereenvoudigt ook het elektrische ontwerpproces, geeft advies over de te gebruiken producten en maakt een materiaallijst aan.

Dankzij de complete klantvoorstellen, met onder andere inzichtelijke 3D-modellen van de locatie en maandelijkse energiesimulaties die in de Designer aangemaakt kunnen worden, ondersteunt SolarEdge het verkoopproces. 'Software speelt een steeds centralere rol in de pv-sector, van het lokale niveau van elk residentieel systeem tot en met het macro-niveau van het netwerkbeheer', aldus Lior Handelsman, adjunct-directeur Marketing & Productstrategie en oprichter van SolarEdge. 'Met de release van onze nieuwe, gebruiksvriendelijke Designer bieden we een verbeterd softwarepakket om installateurs gedurende het gehele PV-proces toegevoegde waarde te bieden.'

De Designer is nu overal ter wereld verkrijgbaar en wordt gehost in de cloud met toegang vanaf elke Mac of pc. Het maakt toegang voor meerdere gebruikers mogelijk en biedt integratie met het SolarEdge-monitoringsplatform.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Business Development

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Boss Energy Consulting zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!