Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Woningcorporatie Centrada plaatst zonnepanelen op 3.000 huurwoningen
(foto: Centrada)

Woningcorporatie Centrada plaatst zonnepanelen op 3.000 huurwoningen

Centrada investeert de komende jaren circa 50 miljoen in het verbeteren van de energieprestatie van in totaal 3.000 huurwoningen in Lelystad. Onderdeel van de investeringen is het gratis plaatsen van zonnepanelen.

Centrada vermindert met deze maatregelen de CO2-uitstoot met 42 procent. In de afgelopen jaren plaatste Centrada bij wijze van pilot al zonnepanelen op 700 huurwoningen. Dat deed Centrada in de vorm van een vrijblijvend aanbod: de zonnepanelen werden geplaatst in ruil voor een kleine maandelijkse vergoeding van de huurder. De eerste 700 huurders hielden gemiddeld circa 200 euro per jaar over aan de keuze voor zonnepanelen.

Hoewel de deelname aan de pilot met 40 procent hoog was, betekent dit toch dat op circa 60 procent van de huurwoningen die hiervoor geschikt zijn, geen panelen worden gelegd. Daarom heeft Centrada, in overleg met Huurdersvereniging Ons Belang (HVOB), besloten het beleid aan te passen. Centrada plaatst voortaan gratis zonnepanelen op huurwoningen die zijn geselecteerd op geschiktheid. Concreet betekent dit dus dat Centrada de komende jaren circa 50 miljoen euro investeert in het verbeteren van de energieprestatie van in totaal 3.000 huurwoningen in Lelystad.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Customer Support Manager

Libra Energy zoekt een Customer Support Manager
Fulltime • Uitgeest
Sungevity zoekt:

Technisch Manager Solar

Sungevity zoekt een Technisch Manager Solar
Fulltime • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!