logo
wvhj2023
(foto: Astronergy)
(foto: Astronergy)
13 maart 2018

Astronergy: ‘Zonnepark Midden-Groningen project dat je als fabrikant kunt rechttrekken’

Astronergy wil in Nederland in de komende 2 jaar een fors aantal grootschalige zonneparken bouwen. ‘We hebben op het moment een pijplijn van ongeveer 300 megawattpiek’, stelt Diederik Apotheker van Astronergy.

Apotheker is head of business development Nederland bij Astronergy. Een van de bedrijven waar Astronergy in Nederland nauw mee samenwerkt is Powerfield. Deze Friese onderneming heeft in de afgelopen jaren naar eigen zeggen een projectenpijplijn van 1,5 tot 2 gigawattpiek opgebouwd, verdeeld over circa 15 tot 20 projecten. Een aantal van deze projecten hebben al SDE+-subsidie verkregen. Het meest tot de verbeelding sprekend zijn de zonneparken in Vlagtwedde (109 megawattpiek) en in Sappemeer (Midden-Groningen, 103 megawattpiek). In dit laatste project werkt Astronergy samen met Powerfield.

Er is nog wel één belangrijke horde te nemen: de Raad van State. Afgelopen december schorste de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State namelijk de omgevingsvergunning van het zonnepark Midden-Groningen. Het oordeel van de voorzieningenrechter heeft een voorlopig karakter en op 6 april is de zitting op basis waarvan de rechter een definitieve uitspraak zal doen. De rechtszaak was aangespannen door een aantal omwonenden die vinden dat het zonnepark het vrije uitzicht vanaf hun percelen zal beperken. Apotheker heeft hoop op een goede afloop. ‘Als de vergunning alsnog goedgekeurd wordt, worden de eerste bouwwerkzaamheden dit jaar voortgezet. De uitdaging is om projecten die anders niet gebouwd worden toch mogelijk te maken door naar oplossingen te zoeken. Zonnepark Midden-Groningen is het schoolvoorbeeld van een project waar we onze expertise in kunnen zetten om het project mogelijk te maken.’

Lees het volledige artikel ‘Zonnepark Midden-Groningen schoolvoorbeeld van project dat je als ontwikkelende fabrikant kunt rechttrekken’ hier in de maart 2018-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten