Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla-oprichter Elon Musk wil na megabatterijfabriek ook megafabriek voor zonnepanelen

Tesla-oprichter Elon Musk wil na megabatterijfabriek ook megafabriek voor zonnepanelen

Elon Musk, oprichter van Tesla, kondigde eerder dit jaar zijn plannen aan om met een megafabriek de wereldwijde productiecapaciteit voor lithium ionbatterijen te gaan verdubbelen.

Musk maakt nu bekend een vergelijkbare fabriek op poten te willen zetten voor zonnepanelen. Dat moet gebeuren via SolarCity, het bedrijf waarvan Musk hoofdaandeelhouder en voorzitter is.

SolarCity werkt aan een model waarbij klanten de zonnepanelen huren. Daarbij hangt het bedrijf af van externe zonnepaneelleveranciers en Musk wil meer controle krijgen over die aanvoer. Daarom neemt SolarCity nu Silevo over, een start-up die werkt aan een nieuwe generatie zonnepanelen met een veel hoger rendement dan wat er nu op de markt is. Musk wil zonne-energie zo goedkoper maken door schaalvoordelen met de meest geavanceerde technologie te combineren. De nieuwe fabriek moet één gigawatt per jaar gaan produceren. De productie zal echter wel pas starten na 2016.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Zelfstroom zoekt:

Manager Business IT

Zelfstroom zoekt een Manager Business IT
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!