Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Startschot VvE Zonnecoach voor Verenigingen van Eigenaren

Startschot VvE Zonnecoach voor Verenigingen van Eigenaren

Enpuls (red. Enexis Groep) en belangenorganisatie VvE Belang hebben het startschot gegeven voor de VvE Zonnecoach. Dit helpt Verenigingen van Eigenaren (VvE’)s en appartementeigenenaren zonnepanelen te krijgen.

De onafhankelijke zonnecoach is begeleider gedurende het gehele traject; van intake tot eindcontrole. De zonnecoach is gratis voor VvE’s binnen het verzorgingsgebied van Enexis Groep.

Binnen het verzorgingsgebied van Enexis Groep zijn ruim 21.000 VvE’s actief. Uit onderzoek van Enpuls blijkt dat VvE’s een aantal veelvoorkomende barrières tegenkomen in het proces van besluitvorming, zoals de verschillende belangen van de VvE-leden, te weinig technische of juridische kennis of foutieve informatie verzamelen. Het gevolg is dat de meeste projecten al in een vroeg stadium vastlopen.

Doordat de VvE Zonnecoach actief optreedt tijdens alle fasen van het proces, kunnen deze barrières weggenomen worden. De Zonnecoach doet onderzoek naar de mogelijkheden, stelt een adviesrapport op, adviseert vervolgens het bestuur van een VvE over de besluitvorming, organiseert informatieavonden voor bewoners, geeft juridisch, technisch en economisch advies en tekent panelen in. Daarnaast is hij aanwezig op de algemene ledenvergadering waar besluitvorming plaatsvindt, begeleidt hij het offertetraject van meerdere leveranciers en helpt hij bij het beoordelen van deze offertes. Na plaatsing van de panelen, beoordeelt de zonnecoach of deze plaatsing conform offerte heeft plaatsgevonden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Hoofd Inkoop en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - Frentsjerterdyk 1, 8855 XC, Sexbierum, Friesland
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!