Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LONGi gaat productiecapaciteit wafers uitbreiden naar 45 gigawattpiek
(foto: LONGi Group)

LONGi gaat productiecapaciteit wafers uitbreiden naar 45 gigawattpiek

LONGi Green Energy, wereldwijd de grootste fabrikant van monokristallijne wafers voor zonnepanelen, heeft officieel bevestigd zijn productiecapaciteit uit te gaan breiden naar 45 gigawattpiek.

In zijn ‘Strategic 3-Year Plan for Monocrystalline Wafer Business’ stelt het bedrijf eind 2018 de waferproductiecapaciteit al uitgebreid te willen hebben van 15 naar 48 gigawattpiek. Eind 2019 moet dit al 36 gigawattpiek zijn en eind 2020 moet de mijlpaal van 45 gigawattpiek bereikt worden.

Nu de jaarlijkse afzet van zonnepanelen wereldwijd explosief blijft groeien is snelle opschaling volgens LONGi nodig om aan de sterk groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Overigens is LONGi zelf ook producent  van zonnepanelen. Zo presenteerde het bedrijf eind vorig jaar in Amerika een zonnepaneel van meer dan 360 wattpiek op basis van 72 zonnecellen. Bovendien werkt het bedrijf ook aan bifacial zonnepanelen met een vermogen tot 400 wattpiek. 

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Dakspecialist

Zonneplan zoekt een Dakspecialist.
Fulltime • Nederland
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!