Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
K3Delta opent zonnepark van 4.800 zonnepanelen
(foto: K3Delta)

K3Delta opent zonnepark van 4.800 zonnepanelen

Op de locatie Lingemeren in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe heeft zand- en grindwinbedrijf K3Delta zonneweide Lingemeren in gebruik genomen. Het zonnepark telt 4.800 zonnepanelen.

Directeur Jan Willem van de Kamp en wethouder Henk de Ronde van de gemeente Buren openden de zonneweide. Met deze zonneweide werkt K3Delta aan een schone omgeving en een Co2-neutrale bedrijfsvoering.

De zonneweide ligt tussen de plas die op dit moment wordt aangelegd (red. de Blauwe Kampse Plas) en de Linge. De weide gaat onder andere de zandzuiger die in de Blauwe Kampse Plas werkzaam is, voorzien van energie. De zonneweide is landschappelijk ingepast met een groene wal en beplanting. Eromheen komen wandelpaden en een uitzichtpunt.

Van de Kamp: ‘Ik ben erg trots op onze eerste zonneweide. Ons werkterrein is de leefomgeving van de toekomst. Wij gaan dan ook zorgvuldig met deze gebieden om, onder andere door onze productieprocessen nog verder te verduurzamen. Het opwekken van duurzame energie hoort daar zeker bij. De aanleg van deze zonneweide is een nieuwe stap om binnen een aantal jaar onze productieprocessen volledig Co2-neutraal te krijgen. Dat kan mede door het aanleggen van zonneweides als deze, maar wij zijn bijvoorbeeld ook aan het onderzoeken of het mogelijk is om in de toekomst gebruik te maken van drijvende zonnepanelen.’

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Allround medewerker inkoop & logistiek (M/V)

ProfiNRG zoekt een allround medewerker inkoop & logistiek (M/V)
Fulltime • Utrecht
EnergieWonen zoekt:

Service Manager Zonnepanelen (M/V)

EnergieWonen zoekt een Service Manager Zonnepanelen (M/V).
Fulltime • Almere
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!