Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
10.169 Vlamingen ‘vergeten’ subsidiegeld zonnepanelen op te vragen
(foto: Stock)

10.169 Vlamingen ‘vergeten’ subsidiegeld zonnepanelen op te vragen

10.169 eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen zijn voor het kalenderjaar 2016 vergeten het subsidiegeld van hun groenestroomcertificaten voor zonnepanelen op te vragen.

De Vlamingen dienen hun groenestroomcertificaten aan te vragen bij de netbeheerders Infrax en Eandis. Zij zijn sinds eind 2016 namelijk verantwoordelijk voor de toekennen van de geldbedragen die gemoeid zijn met deze regeling.

De Vlaamse politicus Johan Danen (red. van de politieke partij Groen) vroeg bij energieminister Bart Tommelein op hoeveel Vlamingen hun installaties nog altijd niet aangemeld hadden bij de netbeheerders. Dit blijkt er 4.330 bij Infrax en 5.839 bij Eandis te zijn.

Infrax vermoedt volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg desinteresse bij een groot deel van deze ‘achterblijvers’. ‘Ook na 6 herinneringen per mail en brief laten deze mensen na zich in orde te stellen’, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. Dit

Voordien moesten eigenaren van zonnepanelen de registratie van hun installatie en de aanvraag van certificaten bij de VREG doen. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2021

De Marktgids Zonne-energie 2021 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt gaat nieuw tijdperk in, Nederlandse zonne-energiemarkt na coronacrisis klaar voor...
Vacatures
Encon zoekt:

Senior PV Specialist industriële projecten

Fulltime (40 uur) - Nijmegen, 6546 BE
4BLUE zoekt:

Supply Chain Medewerker

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 3005 a, 6604 LP Wijchen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!