logo
wvhj2023
(foto: Stock)
(foto: Stock)
1 november 2017

10.169 Vlamingen ‘vergeten’ subsidiegeld zonnepanelen op te vragen

10.169 eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen zijn voor het kalenderjaar 2016 vergeten het subsidiegeld van hun groenestroomcertificaten voor zonnepanelen op te vragen.

De Vlamingen dienen hun groenestroomcertificaten aan te vragen bij de netbeheerders Infrax en Eandis. Zij zijn sinds eind 2016 namelijk verantwoordelijk voor de toekennen van de geldbedragen die gemoeid zijn met deze regeling.

De Vlaamse politicus Johan Danen (red. van de politieke partij Groen) vroeg bij energieminister Bart Tommelein op hoeveel Vlamingen hun installaties nog altijd niet aangemeld hadden bij de netbeheerders. Dit blijkt er 4.330 bij Infrax en 5.839 bij Eandis te zijn.

Infrax vermoedt volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg desinteresse bij een groot deel van deze ‘achterblijvers’. ‘Ook na 6 herinneringen per mail en brief laten deze mensen na zich in orde te stellen’, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. Dit

Voordien moesten eigenaren van zonnepanelen de registratie van hun installatie en de aanvraag van certificaten bij de VREG doen. 

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten