Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GOLDBECK Solar en Astronergy realiseren zonnepark Veendam van 15,5 megawattpiek
(foto: Pixabay)

GOLDBECK Solar en Astronergy realiseren zonnepark Veendam van 15,5 megawattpiek

Het Duitse GOLDBECK Solar slaat zijn vleugels uit naar Nederland. Uiterlijk in december wil het bedrijf op het industriegebied in Veendam een zonnepark van 15,5 megawattpiek op het elektriciteitsnet aansluiten.

Het zonnepark wordt turnkey opgeleverd voor Astronergy. Deze Chinese producent van zonnepanelen maakt onderdeel uit van de Chint Group en heeft het zonnepark ontwikkeld en op de markt gebracht. Astronergy levert logischerwijs de zonnepanelen. De omvormers zijn afkomstig van Sungrow, de transformators en het overdrachtstation van Schneider Electric en het montagesysteem van MKG. Een aantal diensten worden verder door Nederlandse bedrijven verleend.

Het is de eerste grote installatie met zonnepanelen in grondopstelling die GOLDBECK Solar en Astronergy samen in Nederland realiseren. De zonnecentrale bevindt zich nabij een stad. Voor de bouw op het industriegebied van Veendam moest een speciale installatie worden ontwikkeld die aan de eisen van alle belanghebbenden voldoet en die optimaal in de omgeving past.

GOLDBECK en Astronergy willen in de toekomst nog meer projecten in Nederland samen realiseren. Astronergy heeft al een aantal projecten binnengehaald die vanaf 2018 worden omgezet. In Nederland heeft Astonergy al een projectportfolio met een capaciteit van bijna 200 megawattpiek die het bedrijf in de toekomst verder wil uitbreiden.   

GOLDBECK Solar heeft op haart beurt inmiddels projecten gerealiseerd met een totale capaciteit van meer dan 700 megawattpiek wereldwijd. Daarnaast doet het bedrijf het technisch beheer voor ruim 500 megawattpiek. 

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2018

De Marktgids Zonne-energie 2018 kent 12 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY Vlaamse solar markt blijft tientallen procenten groeien ‘Nederland verwelkomt in 2018 meer dan 1 gigawattpiek...
Vacatures
Esdec zoekt:

Business analyst

Esdec zoekt een business analyst.
Fulltime • Deventer
SOLARWATT zoekt:

Project engineer

SOLARWATT zoekt een project engineer.
Fulltime • Tiel
Meld mij aan voor de Solar Magazine nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!