Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla lanceert gebouwgeïntegreerde zonnedakpannen
(foto: Tesla)

Tesla lanceert gebouwgeïntegreerde zonnedakpannen

Tesla heeft een opmerkelijke move gemaakt: het bedrijf heeft een gebouwgeïntegreerd zonne-energieproduct gelanceerd, te weten: een zonnedakpan. Er komen vier verschillende kleurstijlen beschikbaar.

Half oktober werd al bekend dat Tesla en Panasonic samen zonnecellen- en panelen gaan produceren in New York. De zonnedakpannen die Tesla nu onthuld heeft moeten gemaakt worden van kwartsglas. Volgens topman Elon Musk is de zonnedakpan bestemd tegen elk weerstype, inclusief heftige hagel. De zonedakpan zou namelijk zwaardere inslagen kunnen weerstaan dan bijvoorbeeld traditionele dakpannen.

Net als Musk naar eigen zeggen de elektrische auto hip heeft gemaakt, wil hij hetzelfde bereiken met zonnepanelen. Overigens zijn er nog niet al te veel details bekend gemaakt hoe de Tesla-topman dit wil gaan doen. Meer dan dat de zonnepanelen volledig zijn geïntegreerd in de dakstructuur is niet bekendgemaakt. Ook de vraag of de zonnedakpannen in New York geproduceerd gaan worden is niet beantwoord. Wel meldt Musk dat de eerste solar producten in 2017 verkocht moeten worden.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Straightforward B.V. zoekt:

Trainee/Projectondersteuner

Straightforward B.V. zoekt een Trainee/Projectondersteuner
minimaal 32 uur • Schinnen
Sunbeam zoekt:

Project engineer

Sunbeam zoekt een project engineer
Fulltime • Zeist
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!