Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie verleent medewerking aan zonnepark Groene Hoek in Haarlemmermeer
(foto: Pixabay)

Provincie verleent medewerking aan zonnepark Groene Hoek in Haarlemmermeer

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben de Groene Hoek, waar een zonnepark van 50 hectare wordt aangelegd, aangewezen als zogenaamd stimuleringsgebied voor zonne-energie.

De redactie van Solar Magazine meldde in haar december 2016-editie al dat Solar Energy Works bezig was met de ontwikkeling van een groot aantal zonneparken met dunne filmzonnepanelen. Bij 4 van deze pv-parken worden dunne filmzonnepanelen van First Solar gebruikt; goed voor 28 megawattpiek. Groene Hoek is er daar een van en hiervoor werd  eind vorig jaar met succes SDE+-subsidie aangevraagd.

In februari van dit jaar besloten GS meer mogelijkheden te willen bieden voor zonne-energie en te gaan onderzoeken welke locaties geschikt zijn voor grotere zonneparken. Via de Uitvoeringsregeling zonne-energie bij de Provinciale Ruimtelijke Verordening wordt het nu mogelijk gemaakt. Het besluit wordt nog voorgelegd aan Provinciale Staten.

Stimuleringsgebieden met zonneparken groter dan 25 hectare mogen alleen in gebieden met een grote dynamiek liggen en in samenwerking met, en met draagvlak van, belanghebbenden in de omgeving tot stand komen. Doel is het open gebied te sparen en zo de economische (agrarische) en landschappelijke kwaliteit van het buitengebied te behouden. De plannen voor de Groene Hoek voldoen hier aan.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
OpdeZon zoekt:

Monteurs zonnepanelen

OpdeZon zoekt Hoofdmonteurs zonnepanelen, Monteurs zonnepanelen én Leerling-monteurs zonnepanelen
Fulltime • Utrecht
Zon & Zo zoekt:

Teamlid Elektricien

Zon & Zo zoekt een Teamlid Elektricien
Fulltime • Alblasserdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!