logo
wvhj2023
(foto: First Solar)
(foto: First Solar)
19 december 2016

First Solar: ‘20 procent marktaandeel in Nederland op zakelijke markt is haalbaar’

Cadmium telluride (CdTe-)zonnepanelen zijn in Nederland niet populair. Toch streeft de Amerikaanse fabrikant First Solar in de komende jaren naar een marktaandeel van 20 procent.

Een van de voordelen van deze dunne filmtechniek is de lage CO2-voetafdruk. Andreas Wade, wereldwijd directeur duurzaamheid bij First Solar: ‘Een energielabel voor zonnepanelen van de Europese pv-industrie zou een welkome ontwikkeling zijn, daar het de lage CO2-voetafdruk van CdTe-zonnepanelen zou belonen. Door een hogere celefficiency, van 20 procent op moduleniveau én lagere productiekosten, gaat de prijs voor de eindgebruiker verder omlaag. In Nederland zien we kansen op bedrijfsdaken en open velden. Een marktaandeel van 20 procent in 2020 op de zakelijke markt in Europa is haalbaar.’

In Nederland is er overigens op dit moment geen groot zonnepark met CdTe-panelen, maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in. Projectontwikkelaar Solar Energy Works uit Utrecht heeft 4 pv-parken in de pijplijn waarbij zonnepanelen van First Solar gebruikt worden; goed voor 28 megawattpiek.

Lees het volledige artikel over CdTe-zonnepanelen hier in de december 2016-editie van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten