Solar Magazine - ‘Wereldwijde verkoop zonnepanelen groeit in 2017 naar 79 gigawattpiek’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Wereldwijde verkoop zonnepanelen groeit in 2017 naar 79 gigawattpiek’
(foto: Circle of Blue)

‘Wereldwijde verkoop zonnepanelen groeit in 2017 naar 79 gigawattpiek’

Marktonderzoeker IHS voorspelt dat de wereldwijde afzet van zonnepanelen dit jaar groeit naar 79 gigawattpiek; een bescheiden groei van 2 procent ten opzichte van de 78 gigawattpiek in 2016.

Dat de groei voor het eerst in lange tijd zo mager is, komt volgens HIS door de verwachte daling van de afzet op de 3 grootste wereldmarkten: China, de Verenigde Staten en Japan.

China installeerde afgelopen kalenderjaar 31 gigawattpiek en zal dit jaar volgens IHS 26 gigawattpiek verwelkomen. De Amerikaanse markt krimpt met 3 gigawattpiek tot 12 gigawattpiek. Japan zal zijn derde stek af moeten staan aan India waar volgens IHS 10 gigawattpiek zal worden geïnstalleerd.

Overigens zullen de 4 grootste afzetmarkten volgens de marktonderzoekers verantwoordelijk zijn voor driekwart van de wereldwijde verkopen. Tot 2021 voorspelt IHS de komst van 450 gigawattpiek aan nieuwe pv-systemen; een groei van 141 procent.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
GPC Europe zoekt:

Hoofdmagazijnier

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!