Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechtbank vernietigt omgevingsvergunning zonnepark Sappemeer (103 megawattpiek)
(foto: Pixabay)

Rechtbank vernietigt omgevingsvergunning zonnepark Sappemeer (103 megawattpiek)

De omgevingsvergunning van het zonnepark van 103 megwattpiek in het Groningse Sappemeer is vernietigd door de rechtbank. Dit meldt RTV Noord.

De rechtbank vindt dat de gemeente de vergunning niet had mogen verlenen, omdat de gemeenteraad geen uitspraak heeft gedaan over de vergunning. Het college van Burgemeester en Wethouders dacht dat dit besluit ook zonder een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen' van genomen mocht worden. De rechtbank steek hier dus een stokje voor. Het project in Sappemeer is veruit het grootste zonnepark waar de Rijksoverheid in de afgelopen jaren SDE+-subsidie voor heeft verleend.

De redactie van Solar Magazine wist half februari al te melden dat projectontwikkelaar Powerfield een zonnepanelenfabriek wil gaan bouwen in de regio Delfzijl om onder meer zijn portfolio van 1,5 tot 2 gigawattpiek aan zonnestroomprojecten te gaan beleveren. De geplande capaciteit van de assemblagefabriek met 5 productielijnen is 300 megawattpiek. Begin 2019 moeten de eerste zonnepanelen van de band rollen.

Over het project Hoogezand-Sappemeer in Groningen zei Jellema afgelopen februari het volgende. Jellema: ‘Het was wel even slikken toen die beschikking in de bus viel en je ziet dat bedrag staan. We hebben ingeschreven op 10,4 cent per kilowattuur. Vertragende factor is de grootaansluiting op het elektriciteitsnet. De samenwerking met Tennet is goed, maar het aansluiten van een zonne-energiecentrale is nieuw voor hen. De geschatte kosten zijn circa 6 miljoen euro.’Ook loopt er momenteel een rechtszaak van enkele omwonenden tegen de komst van dit zonnepark. Jellema: ‘We verwachten dat Sappemeer eind 2018 de eerste kilowattuur zonnestroom moet opwekken.’ Overigens heeft Jellema RTV Noord laten weten te verwachten dat de vergunning alsnog door de gemeenteraad goedgekeurd wordt.

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Solnet Group zoekt:

Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions

Solnet Group zoekt een Cleantech Sales Manager / Sales Manager of Smart Solar Solutions
Fulltime • Nederland
Zelfstroom zoekt:

Senior Administrateur

Zelfstroom zoekt een Senior Administrateur
Fulltime • 's-Hertogenbosch
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!