logo
wvhj2023
(foto: KiesZon)
(foto: KiesZon)
2 januari 2017

KiesZon overgenomen door Greenchoice

KiesZon is overgenomen door medeaandeelhouder Greenchoice. De eigenaren en oprichters van KiesZon zijn ‘zeer tevreden met het besluit en de nieuwe mogelijkheden die de overname met zich mee brengt’.

KiesZon blijft onder de bestaande naam vanuit Rosmalen (red. gemeente ’s-Hertogenbosch) werken. Het huidige management blijft aan en zal het bedrijf sturen in haar verdere groei. Het bedrijf bouwde de afgelopen jaren aan een grote zonnestroomportefeuille in Nederland en ontwikkelt – meestal op operational leasebasis – grote zonprojecten op daken van Nederlandse bedrijven. Zo werden afgelopen jaren onder meer de gebouwen van Kruidvat en Ahrend van zonnepanelen voorzien.

KiesZon realiseert naast zonnestroomsystemen voor de grootzakelijke markt al jaren op zonnestroominstallaties voor particulieren via verschillende kanalen zoals Natuur & Milieu, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis.

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur van KiesZon: ‘Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroombranche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daarin vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.’

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, chief financial officer van Greenchoice: ‘De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten