logo
wvhj2023
(foto: WoonFriesland)
(foto: WoonFriesland)
9 november 2016

WoonFriesland plaatst zonnepanelen op 198 woningen in Leeuwarden

WoonFriesland gaat in Leeuwarden 198 woningen renoveren aan de Jan van Scorelstraat, Dirk Boutstraat en Cornelis Trooststraat. De huurwoningen worden onder meer uitgerust met zonnepanelen.

WoonFriesland maakte eerder al bekend 15.000 woningen te willen voorzien van zonnepanelen . De corporatie is hiertoe al een samenwerking aangegaan met Wocozon.

Deze week informeert de woningcorporatie de 198 huurders van de betreffende woningen over de geplande kwaliteits- en comfortverbeteringen. WoonFriesland kiest bij deze woningen voor kwaliteitsverbetering in plaats van sloop om voldoende goedkope woningen (red. met een huur van rond de 300 euro) te kunnen blijven aanbieden voor mensen met ‘een smalle beurs’.

De betreffende woningen zijn gewild vanwege de lage huurprijs. WoonFriesland heeft met de gemeente Leeuwarden en De Bewonersraad afgesproken om voldoende woningen in het goedkopere segment in voorraad te houden. Sloop en herbouw van deze woningen zou een forse huurverhoging betekenen. Daarom investeert WoonFriesland in kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de bestaande woningen. Met de maatregelen zijn de woningen, gebouwd in 1953, weer up to date en klaar voor de komende 20 jaar. De voorbereidende werkzaamheden starten eind november. Voor het aanbrengen van de verbeteringen zijn 5 dagen per woning nodig en per portiek 2 weken. Volgens planning zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie 2017 klaar. Alle woningen krijgen een vernieuwd toilet en een vernieuwde doucheruimte, meterkast en nieuwe keuken. Vanuit de wensen van de bewoners en uit veiligheidsoogpunt worden de gaskachels en huurgeisers verwijderd en vervangen door CV-ketels. Ook worden er dus zonnepanelen geplaatst.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten