Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Initiatiefnemer Sunport Delfzijl doet SDE+-aanvraag voor 50 megawatt groot zonnepark
(foto: Solarpark Scaldia)

Initiatiefnemer Sunport Delfzijl doet SDE+-aanvraag voor 50 megawatt groot zonnepark

Hans Hoven, de initiatiefnemer van het in aanbouw zijnde en 116.334 zonnepanelen tellende zonnepark in Delfzijl, heeft SDE+-subsidie aangevraagd voor een zonnepark van 50 megawattpiek in Zeeland.

Het zonnepark, dat de naam Solarpark Scaldia bedraagt, moet in de vorm van 4 afzonderlijke stroken gerealiseerd worden rond industriegebied Vlissingen-Oost. Het verkrijgen van SDE+subsidie is cruciaal voor het doorgaan van het bouw van het park. Hoven heeft in de derde fase van de najaarsronde van de SDE+-regeling subsidie aangevraagd. Daarmee loopt de ondernemer het risico de subsidie mis te lopen, omdat de regeling al in de tweede fase overtekend was. Toch bestaat er nog een kans er SDE+-subsidie beschikbaar gesteld wordt, omdat minister Kamp al gemeld heeft dat een aantal biomassa-aanvragen afgewezen zal worden.

De omgevingsvergunning voor het zonnepark is al door gemeente Borsele afgegeven. Enkel de toekenning van subsidie voor het 43 hectare tellende zonnepark is daarmee nog een sta in de weg. Mocht er geen subsidie toegekend worden, heeft Hoven al aangegeven het in een volgende SDE+-ronde opnieuw te zullen proberen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Libra Energy zoekt:

Stagiair Clean Projects

Libra Energy biedt een Uitdagende stage bij snelgroeiende organisatie in duurzame energie
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!