logo
wvhj2023
hero-image
26 februari 2014

Sint-Michielsgestel stelt daken gemeentelijke gebouwen beschikbaar voor zonnepanelen

De gemeente Sint-Michielsgestel stelt de daken van de Sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel, de sporthal de Misse in Den Dungen en de gemeentewerf in Sint-Michielsgestel beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen aan de lokale...

De gemeente Sint-Michielsgestel stelt de daken van de Sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel, de sporthal de Misse in Den Dungen en de gemeentewerf in Sint-Michielsgestel beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen aan de lokale energiecoöperatie Met elkaar voor Mekaar. Deze drie gemeentelijke gebouwen kunnen 211.000 kilowattuur stroom op jaarbasis opwekken, voldoende zestig huishoudens.
Tijdens de vaststelling van het duurzaamheidsbeleid is in september 2013 door de gemeenteraad in een motie gevraagd openbaar te maken welke gemeentelijke daken beschikbaar zijn voor benutting door lokale duurzame energiecoöperaties. Aan de raad is meegedeeld dat hiervoor alleen grootschalige daken in aanmerking. Het gemeentehuis zelf heeft minder geschikte schuine dakvlakken. Veel gemeentelijke gebouwen zijn kleinschalig of worden naar verwachting in de toekomst af gestoten. Samen met de beheerders van de scholen in de gemeente wordt nog uitgewerkt of de daken hiervan geschikt zijn voor benutting door lokale duurzame energie coöperaties.  
Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten