logo
wvhj2023
(foto: Stock)
(foto: Stock)
7 september 2016

Groningen start met selecteren leverancier voor zonnepark van 2 megawattpiek

De gemeente Groningen is een Europees Openbare aanbesteding gestart voor Zonnepark Vierverlaten. Het zonnepark krijgt een vermogen van ruim 2 megawattpiek.

Voor het zonnepark is er een SDE+-subsidie van 2,09 megawattpiek uit het kalenderjaar 2014. Het gemeentebestuur van Groningen stelde de gemeenteraad recent al voor om 2,4 miljoen euro te investeren in de 8.500 zonnepanelen voor het zonnepark. De zonnepanelen kunnen volgens de gemeente in de toekomst door de inwoners van de stad worden overgenomen zodat ook wie geen geschikt dak heeft kan bijdragen aan een duurzamer stad. De gemeente wil het park binnen 5 jaar overdragen aan de inwoners van de stad. Grunneger Power zal het park na enkele jaren overnemen van de Groningse Energie Service Compagnie (Gresco) die de financiering verzorgt. Vervolgens kunnen de inwoners van Groningen eigenaar worden door één of meerdere panelen aan te schaffen.

Het zonnepark wordt gerealiseerd op 2 braakliggende percelen. Volgens het bestemmingsplan behoren deze percelen tot het bedrijventerrein Vierverlaten. Momenteel wordt het terrein gebruikt voor het begrazen en verweiden van een kudde schapen. De opdracht betreft het – binnen (maximaal) 6 maanden vanaf de datum van definitieve gunning – aanbrengen, bedrijfsklaar opleveren en gedurende een periode van 16 jaar onderhouden van een zonnepanelensysteem met alle bijbehorende voorzieningen.

De gunning van de opdracht vindt in november plaats en het park moet eind april 2017 opgeleverd zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten