Het nieuwe zonnepark zal ten westen van Hoogkerk verschijnen, ten noorden van Vierverlaten en naast de spoorlijn richting Leeuwarden. De treinreizigers kunnen vanaf het najaar van 2016 de bouw van het park nauwlettend in de gaten houden.
Met de 8500 panelen kan de gemeente Groningen in één keer 6 procent van haar energieproductie duurzaam opwekken. Op termijn is het voldoende voor de energiebehoefte van 587 huishoudens. De zonnepanelen kunnen volgens de gemeente in de toekomst door de inwoners van de stad worden overgenomen zodat ook wie geen geschikt dak heeft kan bijdragen aan een duurzamer stad.
De gemeente wil het park binnen 5 jaar wil overdragen aan de inwoners van de stad. Grunneger Power zal het park na enkele jaren overnemen van de Groningse Energie Service Compagnie (Gresco) die de financiering verzorgt. Vervolgens kunnen de inwoners van Groningen eigenaar worden door één of meerdere panelen aan te schaffen. Het voorgefinancierde bedrag komt hierdoor weer terug en kan opnieuw in duurzame initiatieven geïnvesteerd worden.
Voorwaarde bij het selecteren van de bedrijven die het park gaan aanleggen en beheren zal in hoge mate de social return zijn. De aanleg van het zonnepark is volgens de gemeente een mooie kans voor werknemers die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt om weer aan de slag te gaan en om werk te vinden in de duurzame energie markt.
De september 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en Solar Solutions Kortijk.