Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste zonnepanelen Schooldakrevolutie geplaatst
(foto: Schooldakrevolutie)

Eerste zonnepanelen Schooldakrevolutie geplaatst

De eerste zonnepanelen in het kader van het project ‘Schooldakrevolutie’ van Urgenda n Sungevity zijn geplaatst. De 30 zonnepanelen liggen op het dak van de ASVO-school in Amsterdam.

De Schooldakrevolutie heeft als doel om in 2020 minimaal de helft van de 7.000 lagere en middelbare scholen in Nederland van zonne-energie te voorzien door de geschikte daken met zonnepanelen te bedekken. In april riepen de initiatiefnemers de regering nog op de salderingsregeling te behouden, omdat anders het doel niet haalbaar is.

‘Met de Schooldakrevolutie zorgen we samen voor meer duurzame energievoorzieningen in Nederland. Het gaat om de toekomst van de kinderen en met de inzet van de zonnepanelen op hun scholen zijn zij direct betrokken bij de omslag naar een samenleving die 100 procent op duurzame energie draait’, aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma.

 De Schooldakrevolutie is een initiatief van Urgenda en Sungevity en wordt gesteund door NL2025-aanjagers Wiebe Draijer (Rabobank) en Feike Sijbesma (DSM). Het initiatief biedt gemeenten en scholen de mogelijkheid om zonnepanelen onder aantrekkelijke voorwaarden te installeren. Het project, dat de ruim 7.000 schoolgebouwen in Nederland met hun miljoenen vierkante meters lege daken als groen energievoorbeeld wil laten dienen, is in november 2015 van start gegaan.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
E2-Energie zoekt:

Elektromonteur

E2-Energie zoekt een elektromonteur
Fulltime • Duiven
REC zoekt:

Account Manager

REC zoekt een accountmanager
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!