Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
‘Tijd is rijp voor middelgrote zonne-energie in Afrika’
(foto: Energy Indeed)

‘Tijd is rijp voor middelgrote zonne-energie in Afrika’

Van maart 2016 tot maart 2017 onderzoekt Energy Indeed de zonne-energiemarkt in Rwanda, Oeganda, Tanzania, Kenia en Ethiopië. Energy Indeed heeft alvast enkele voorlopige conclusies op een rij gezet.

De belangrijkste conclusies zijn:

  1. Pay-As-You-Go is duur maar populair: over de gehele betalingsperiode van bijvoorbeeld 1 of 1,5 jaar is een pv-systeem duurder dan directe aanschaf, maar voor de meeste mensen is directe aanschaf simpelweg onbetaalbaar.
  2. Zonneparken nog moeizaam van de grond: net als in Nederland, wemelt het in Oost-Afrika van de plannen voor grootschalige zonneparken. Tot dusver telt de regio er echter slechts 2.
  3. Kansen vooral tussen groot- en kleinschalig in: er is een wereld aan mogelijkheden tussen grote en kleinschalige projecten: zonne-energie voor fabrieken, ziekenhuizen, wooncomplexen, hotels, lodges, enzovoorts.
  4. Lastig voor lokale ondernemers: of het nu gaat om kleinschalige zonne-energie, grootschalige zonne-energie of iets daar tussenin, het grootste gedeelte van de markt wordt tot nu toe bespeeld door bedrijven met een buitenlandse achtergrond.
  5. Flinke verschillen per land: Kenia is in veel opzichten de grootste en interessantste markt. Tanzania en Oeganda zijn eveneens populaire markten, maar de bedrijvigheid lijkt zich binnen de landen lokaal te concentreren. Rwanda is de kleinste markt met nog weinig industrie, maar het land is wel goed georganiseerd met duidelijke doelen en gerichte aansturing daarop. Ethiopië lijkt door lage elektriciteitsprijzen een lastige on-grid markt, maar is tegelijkertijd wel een enorme off-grid markt met nog relatief weinig spelers.
Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Huawei zoekt:

Technical Mkt Manager

Huawei zoekt een Technical Support Engineer m/v
Fulltime • Amsterdam
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!