Solar Magazine - Vlaams energieminister Tommelein werkt aan beleidskader energieopslag
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaams energieminister Tommelein werkt aan beleidskader energieopslag
(foto: Bart Tommelein

Vlaams energieminister Tommelein werkt aan beleidskader energieopslag

De Vlaamse energieminister Bart Tommelein werkt aan een beleidskader voor batterijopslagsystemen. Tommelein wil namelijk inzetten op de lokale opslag van zonnestroom.

Tommelein presenteerde afgelopen weekeinde het Zonneplan: een door de  regering goedgekeurd actieplan voor de hernieuwde en massale uitrol van zonnepanelen. ‘Participatie is dé sleutel’, aldus Tommelein.

Tommelein riep een maand geleden bij zijn aanstelling als opvolger van de afgetreden minister Annemie Turtelboom de Vlaamse bevolking en bedrijven op om massaal zonnepanelen te gaan kopen. Bovendien moet dankzij Tommelein vanaf 1 januari moet elk nieuw bedrijfsgebouw in Vlaanderen hernieuwbare energie opwekken.

Die uitrol van extra zonnepanelen – Vlaanderen beschikt al over ruim 2,2 gigawatt aan zonnepanelen – zorgt volgens Tommelein voor ‘nood aan flexibiliteit’. De energieminister wil dan ook inzetten op lokale opslag van zonnestroom. Vlaanderen beschikt volgens de minister over een innovatieve batterijensector. Om de uitrol van opslag te versnellen werkt Tommelein dus nog aan een beleidskader voor batterijen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Technisch Specialist Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Solar Concept zoekt:

Projectvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Bernestraat 1, 5374 PE, Schaijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!