logo
wvhj2023
(foto: HD Solar)
(foto: HD Solar)
13 mei 2016

Landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs definitief uitgeput

De landelijke subsidieregeling voor onder meer zonnepanelen bij sportclubs is definitief uitgeput. Voor 2016 was een budget van 6 miljoen euro beschikbaar. In totaal is meer dan7 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben meer dan 700 sportverenigingen, -stichtingen en intermediairs subsidie aangevraagd voor de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Het plafond voor de subsidieregeling voor sportclubs werd al in januari bereikt, maar was onder voorbehoud omdat de aanvragen nog toegekend moesten worden.

De meeste subsidieaanvragen kwamen binnen voor zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking, vervolgens voor sportverlichting en binnenverlichting. De grootste groep aanvragers zijn de voetbalclubs, gevolgd door respectievelijk tennis- en hockeyclubs.

Een motie uit december 2012 leidde er in het voorjaar van 2015 toe dat het kabinet drukdoende was een subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportverenigingen in het leven te roepen. In september vorig jaar werden alle details bekend van de nieuwe subsidieregeling voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen.

Voor het jaar 2017 stelt het ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuw budget ter beschikking. Vermoedelijk kunnen geïnteresseerden vanaf 2 januari 2017 weer aanvragen indienen tegen de dan geldende voorwaarden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten