Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs definitief uitgeput
(foto: HD Solar)

Landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportclubs definitief uitgeput

De landelijke subsidieregeling voor onder meer zonnepanelen bij sportclubs is definitief uitgeput. Voor 2016 was een budget van 6 miljoen euro beschikbaar. In totaal is meer dan7 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) hebben meer dan 700 sportverenigingen, -stichtingen en intermediairs subsidie aangevraagd voor de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS). Het plafond voor de subsidieregeling voor sportclubs werd al in januari bereikt, maar was onder voorbehoud omdat de aanvragen nog toegekend moesten worden.

De meeste subsidieaanvragen kwamen binnen voor zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking, vervolgens voor sportverlichting en binnenverlichting. De grootste groep aanvragers zijn de voetbalclubs, gevolgd door respectievelijk tennis- en hockeyclubs.

Een motie uit december 2012 leidde er in het voorjaar van 2015 toe dat het kabinet drukdoende was een subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportverenigingen in het leven te roepen. In september vorig jaar werden alle details bekend van de nieuwe subsidieregeling voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen.

Voor het jaar 2017 stelt het ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuw budget ter beschikking. Vermoedelijk kunnen geïnteresseerden vanaf 2 januari 2017 weer aanvragen indienen tegen de dan geldende voorwaarden.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Vestigingsleider

Fulltime (40 uur) - Omgeving Rotterdam
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!