logowvhj2023
hero-image
22 januari 2016

Plafond voor subsidieregeling voor zonnepanelen sportclubs bereikt

De belangstelling onder sportstichtingen en sportverenigingen voor de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties is zo groot dat na 3 weken het subsidieplafond bereikt is.

Eerder meldde Solar Magazine dat de subsidieregeling voor zonnepanelen voor sportclubs al voor 90 procent uitgeput was na 1 week. Een motie uit december 2012 leidde er in het voorjaar van 2015 toe dat het kabinet drukdoende was een subsidieregeling voor zonnepanelen bij sportverenigingen in het leven te roepen. In september vorig jaar werden alle details bekend van de nieuwe subsidieregeling voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen.

Binnen drie weken na openstelling zijn er al ongeveer 600 aanvragen ingediend en is het subsidieplafond dus bereikt. De som van de aanvragen heeft het subsidieplafond van circa 6 miljoen euro inmiddels aangetikt. De ingediende aanvragen worden op dit moment beoordeeld. De beoordeling van de aanvragen kan leiden tot een toekenning of een (gedeeltelijke) afwijzing. Aanvragen kunnen daarom nog steeds ingediend worden, maar het is niet op voorhand zeker of deze nog toegekend kunnen worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.