Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SAFE: ‘Zonder importheffingen zonnepanelen 20 procent goedkoper’
(foto: Stock)

SAFE: ‘Zonder importheffingen zonnepanelen 20 procent goedkoper’

Een nieuwe studie van IHS (red. uitgevoerd in opdracht van de Solar Alliance for Europe, kortweg SAFE) laat zien dat zonnepanelen – mits er geen importheffingen waren – een 20 procent lagere prijs zouden kennen.

De studie brengt in beeld welke economische factoren ervoor zorgen dat in Azië zonnecellen en -panelen goedkoper geproduceerd kunnen worden. Holger Krawinkel, woordvoerder van SAFE, roept dan ook opnieuw op tot het beëindigen van de importheffingen. ‘De importheffingen hebben hun doel gemist: Europese modulefabrikanten blijven terrein verliezen. Chinese bedrijven gebruiken daarentegen hun schaalvoordelen, sluiten de supply chain en standaardiseren hun productieproces om lagere kosten te bereiken.’

In de studie ‘The Price of Solar – Benchmarking PV Module Manufacturing Cost’ worden de productiekosten van 2012 tot 2015 in beeld gebracht, met een voorspelling tot en met het jaar 2019. De studie laat zien dat zonnepanelen inmiddels onder de minimumimportprijs (MIP) van 56 eurocent per wattpiek geproduceerd worden. Hiertoe wijst IHS 3 oorzaken aan: de schaalvoordelen van grote fabrieken, gesloten supply chain en een hoge mate van standaardisatie.

De Europese Unie startte een eind vorig jaar een hernieuwd onderzoek naar dumping van zonnepanelen uit China,  waardoor de importheffingen tot minimaal het eerste kwartaal van 2017 van kracht bijven.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Technisch verkoper buitendienst

ProfiNRG zoekt een technisch verkoper buitendienst
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!