Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnewarmtebedrijven kunnen per direct zonneboilers aanmelden voor 'apparatenlijst' ISDE-subsidie

Zonnewarmtebedrijven kunnen per direct zonneboilers aanmelden voor 'apparatenlijst' ISDE-subsidie

Fabrikanten, importeurs of leveranciers van zonneboilers kunnen bij RVO.nl hun zonneboiler aanmelden voor de apparatenlijst van de Investeringssubsidie Duurzame Energie; de nieuwe subsidieregeling voor zonneboilers.

Minister Kamp onthulde begin december de criteria voor de nieuwe subsidieregeling voor zonneboilers en warmtepompen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) maakt het met een budget van 70 miljoen euro in 2016 voor particulieren mogelijk om subsidie te krijgen voor zonneboilers (en zonnecollectoren), warmtepompen, biomassaketels en andere kleinschalige warmteopties.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is de uitvoerende instantie. Zij definieert een zonneboiler als een systeem van een warmwaterboiler met een zonnecollector. Om in aanmerking te komen voor de ISDE moet de zonneboiler voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De zonneboiler heeft een totale apertuuroppervlakte van 200 vierkante meter of minder.
  • De zonneboiler is bedoeld voor het maken van warm tapwater of voor het leveren van ruimteverwarming in combinatie met het maken van warmtapwater.
  • De zonneboiler is voorzien van een productkaart en de bijbehorende technische documentatie.

Er wordt op dit moment een Apparatenlijst zonneboilers opgesteld. De zonneboilers op deze lijst zijn apparaten die in aanmerking komen voor subsidie. De lijst is binnenkort beschikbaar en vermeldt ook het subsidiebedrag per apparaat. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers hangt deze af van de jaaropbrengst en is indicatief vanaf 500 euro per apparaat. Om op de apparatenlijst te komen moeten fabrikanten, importeurs of leveranciers de volgende lijst invullen en opsturen naar RVO.nl.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior PV Engineer

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Zelfstroom zoekt:

Hoofdmonteur

Fulltime (40 uur) - Nieuw-Buinen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!