Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Hoogeveen start aanbesteding voor pv-systeem van 234 kilowattpiek en met SDE+

Hoogeveen start aanbesteding voor pv-systeem van 234 kilowattpiek en met SDE+

De gemeente Hoogeveen is een aanbestedingsprocedure gestart ten behoeve van het installeren en exploiteren van een pv-systeem op sportcomplex Activum. Het systeem heeft een SDE+-beschikking voor 234 kilowattpiek.

Onderdeel van de aanbesteding is het leveren van zonnestroom gedurende 15 jaar. De opdrachtnemer draagt voor eigen rekening en risico zorg voor de aanschaf, financiering en plaatsing van het systeem op het dak van het sportcomplex. Bovendien moet hij voor eigen rekening en risico zorgdragen voor het in bedrijf stellen en houden van de pv-installatie gedurende een periode van 15 jaar.

Momenteel wordt op het Bentinckspark – naast de atletiekbaan en het gemeentelijk zwembad – het ‘Activum’ gerealiseerd met daarin twee sporthallen, een gymzaal, kleedruimten en een sportcafé. Het gebouw zal naar verwachting in juni 2016 opgeleverd worden. Het sportcomplex Activum heeft geen gas-aansluiting en zal worden verwarmd met behulp van warmtepompen. De warmtepompen zijn aangesloten op een laagtemperatuur warmtenet, welke via een gesloten ringleiding is aangesloten op het drinkwaternet voor een constante temperatuur van circa 10 graden. Het geprognosticeerd jaarverbruik van het nieuwe gebouw is 330.000 kilowattuur, het beschikbare dakoppervlak is 3.100 vierkante meter.

Overigens vraagt de gemeente om dunne film- (met tenminste 11 procent rendement en minimaal 110 wattpiek vermogen per paneel) of kristallijne zonnepanelen (met tenminste 15 procent rendement en minimaal 240 wattpiek vermogen per paneel). Een monitoringssysteem is een van de andere vereisten.

In maart 2016 wordt de opdracht voor de zonnepanelen gegund waarna het project in juni 2016 opgeleverd moet zijn. De SDE+-subsidie uit 2014 loopt namelijk van 1 juli 2016 tot 30 juni 2031.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Zonnegilde zoekt:

Technisch Projectleider PV-installaties

Zonnegilde zoekt een Technisch Projectleider PV-installaties
Fulltime • Kampen
Ecotecworld Nederland BV zoekt:

Technisch projectleider PV-installaties

Ecotecworld Nederland BV zoekt een technisch projectleider PV-installaties
Fulltime • Coevorden
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!