Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Solar Team Eindhoven wint Cruiser Class World Solar Challenge

Solar Team Eindhoven wint Cruiser Class World Solar Challenge

Het Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven heeft dit jaar voor de tweede keer achtereenvolgend de Cruiser klasse van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen.

De Cruiser categorie is voor gezinsauto’s, waar naast tijd ook naar het aantal vervoerde personen, energieverbruik en innovatie wordt gekeken. Delft en Twente haalde eerder deze week een eerste en tweede plaats in de World Solar Challenge in de categorie voor snelle zonneauto’s.

Niet alleen het winnen is een mijlpaal voor Solar Team Eindhoven, ook de wijze waarop zij winnen is noemenswaardig. De auto heeft 3.000 kilometer afgelegd met twee personen en een gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur. Met het winnen van de Cruiser klasse prolongeert het team de titel uit 2013. De auto mocht na 1.500 kilometer één keer opladen aan het elektriciteitsnet. Dankzij de reguliere snelheden van het team, wordt er gesproken over een uitzonderlijke prestatie voor elektrisch vervoer.

Solar Team Eindhoven finishte op vrijdagochtend als tweede in Adelaide. In tegenstelling tot het team Kogakuin uit Japan reden de Eindhovense studenten met twee personen en kregen daarom meer punten toegekend. Desondanks ging het Japanse team op dat moment aan de leiding met een minimale voorsprong van vijf minuten in het klassement. De bepaling van de uiteindelijke winnaar hing daarom van het juryrapport af. Eindhoven won uiteindelijk met 97,77 procent van Japan (93,92 procent) en Duitsland (83,39 procent).

Het laatste onderdeel van de puntentelling in de Cruiser klasse is een juryoordeel door drie onafhankelijke juryleden. De auto werd getest op aspecten als comfort, gebruiksgemak, geïntegreerde innovaties, maar ook op kofferbakruimte en fileparkeren.

Het voertuig van Solar Team Eindhoven, Stella Lux, is een auto met vier zitplaatsen, een Nederlands kentekenplaat en uitgerust met diverse innovatie zoals draadloos opladen en een solar navigatie applicatie. De auto is zo duurzaam dat ze zelfs in Nederland gemiddeld meer energie oplevert dan verbruikt. Studenten van TU Eindhoven zien de auto als de gezinsauto van de toekomst.

TU Eindhoven voegt nu een derde medaille toe aan het succes van de Nederlanders in Australië. Eerder deze week werd namelijk het team van TU Delft winnaar van de Challenger klasse, ook wel bekend als de snelheidscategorie van de World Solar Challenge. Het team van TU Twente werd tweede in diezelfde categorie. Het toont aan dat de drie technische universiteiten uit Nederland hoge ogen gooien op het gebied van innovatie en technologie.

 

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Wattkraft zoekt:

PV-engineer stringomvormers

Wattkraft zoekt een PV-engineer Huawei stringomvormers.
Fulltime • Utrecht
HVC zoekt:

Asset manager Lokale Energie

HVC zoekt een asset manager Lokale Energie
Fulltime • Alkmaar
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!