Solar Magazine - RWE zet systeemtechnologie SMA in bij bouw batterijopslagfaciliteit van 117 megawatt
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RWE zet systeemtechnologie SMA in bij bouw batterijopslagfaciliteit van 117 megawatt
© RWE

RWE zet systeemtechnologie SMA in bij bouw batterijopslagfaciliteit van 117 megawatt

RWE bouwt in het Duitse Lingen (Nedersaksen) en Werne (Noordrijn-Westfalen) een batterijopslagsysteem met een totaalvermogen van 117 megawatt. Het bedrijf zet daarbij systeemtechnologie van SMA in.

Het systeem zal naar verwachting eind 2022 operationeel zijn. Het project zal een reeks belangrijke systeemdiensten leveren die nodig zijn voor het handhaven van de stabiliteit van het stroomnet om fluctuaties in de beschikbaarheid van hernieuwbare energie op te vangen.

47 batterijomvormers
De systeemtechnologie die wordt gebruikt voor de integratie en optimale regeling van het laden en ontladen van de 420 lithium-ionbatterijrekken van het batterijopslagsysteem wordt geleverd door SMA Solar Technology. In totaal worden 47 batterijomvormers Sunny Central Storage UP 3450 geïnstalleerd, die samen met de batterijen worden ondergebracht in 47 zeecontainers.

Eenmaal voltooid, zal het project niet alleen een van de grootste opslagcentrales in Duitsland zijn, maar ook een van de meest innovatieve, omdat de batterijopslagsystemen virtueel zullen worden gekoppeld aan de waterkrachtcentrales van RWE langs rivier de Moezel. Door de doorstroom bij deze centrales te verhogen of te verlagen, kan RWE extra capaciteit beschikbaar stellen, ook als balanceringsenergie. Door dit koppelingsproces stijgt de totale capaciteit van de batterijen met nog eens ruim 15 procent.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Commercieel Adviseur Binnendienst

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Wattkraft Benelux zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!