Solar Magazine - Batterij voor Eindhovense flat: ‘Opslag al rendabel voor 120.000 appartementencomplexen’
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Batterij voor Eindhovense flat: ‘Opslag al rendabel voor 120.000 appartementencomplexen’
(foto: iwell)

Batterij voor Eindhovense flat: ‘Opslag al rendabel voor 120.000 appartementencomplexen’

Bewoners van een appartementencomplex aan de Kardinaal de Jongweg in Eindhoven hebben gezamenlijke meerdere thuisbatterijen en zonnepanelen in gebruik genomen.

Woningcorporatie Woonbedrijf liet het batterijsysteem en zonnepanelen plaatsen door iwell. De zonnepanelen voorzien de algemene ruimtes, zoals de lift, van stroom. De batterij slaat zonne-energie op, zodat de stroom beschikbaar blijft. Dankzij de koppeling van de batterij aan de zonnepanelen blijft 95 procent van alle opgewekte zonnestroom bewaard binnen het pand. Zonder batterij zou dit ongeveer 30 procent zijn. Naast de jaarlijkse besparing van ongeveer 1.300 euro daalt ook de uitstoot van CO2 met 1.300 kilogram.

Het opslagsysteem dat iwell voor Woonbedrijf installeerde is volgens het bedrijf voor zeker 120.000 appartementencomplexen met een lift rendabel. ‘Het speciaal ontwikkelde modulaire batterijsysteem reduceert de piekstroom van de lift dermate dat aan het einde van haar levensduur de batterij netto geld oplevert. Verduurzamen en besparen gaan dus samen’, aldus het bedrijf.

Als de proef in Eindhoven slaagt kijkt Woonbedrijf of deze toepassing ook geschikt is voor de ongeveer 90 andere appartementengebouwen die zij verhuurt. Tegelijkertijd voert iwell bij een zevental woningcorporaties haalbaarheidsstudies uit voor opslag. 

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!