Solar Magazine - Fronius start uitlevering nieuwe 50-kilowattversie van Tauro omvormer
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fronius start uitlevering nieuwe 50-kilowattversie van Tauro omvormer

Fronius start uitlevering nieuwe 50-kilowattversie van Tauro omvormer

De Fronius Tauro is nu ook verkrijgbaar in de vermogenscategorie 50 kilowattuur. De commerciële omvormer maakt grootschalige zonnestroomsystemen volgens de fabrikant van omvormers nog kosteneffectiever.

De Fronius Tauro volgt op de Fronius Tauro ECO die in mei vorig jaar werd gelanceerd. ‘Beide omvormers zijn ontworpen om te presteren en vormen een onverslaanbaar duo voor kosteneffectieve maar flexibele projecten’, aldus Martin Hackl, Global Director van de Business Unit Solar Energy bij Fronius over de voordelen van de Fronius Tauro. ‘Elke omvormer alleen biedt voordelen die kunnen worden benut, afhankelijk van de vereisten van het pv-systeem.’

3 mppt’s
De Fronius Tauro is verkrijgbaar in de vermogenscategorie van 50 kilowatt en heeft 3 maximum power point trackers (mppt’s) in combinatie met een breed ingangsspanningsbereik, waardoor hij geschikt is voor meer uitdagende pv-configuraties.

De Tauro ECO heeft 1 mppt, is geoptimaliseerd voor efficiëntie en kostenoptimalisatie en is verkrijgbaar in de vermogensklassen 50, 99,99 en 100 kilowatt. ‘Kostenoptimalisatie, een lange levensduur, ontwerpflexibiliteit en efficiënt onderhoud zijn kenmerken van onze Fronius Tauro-omvormers’, aldus Hackl.

Actieve koeling
De dubbelwandige behuizing en actieve koeling zorgen voor een lange levensduur en robuustheid. Dankzij de veiligheidsklasse IP 65 en de unieke koeltechnologie kan de omvormer ook in onbeschermde buitenruimtes of in direct zonlicht worden geïnstalleerd zonder dat er extra beschermende constructies nodig zijn.

Net als alle andere Fronius-producten kan de Tauro vanaf een smartphone of pc worden bewaakt, bestuurd en onderhouden. De installateur wordt bij de inbedrijfstelling ondersteund met Solar.start, bij monitoring met Solar.web en Solar.SOS. Dankzij de open systeemarchitectuur kunnen ook componenten van derden worden geïntegreerd.

Ontwerpvrijheid
De omvormer kan worden opgehangen aan een montageframe of plat op de vloer worden geplaatst. De commerciële omvormers zijn geoptimaliseerd voor gebruik in een gecentraliseerd of lokaal systeem. De ontwerpvrijheid geeft de installateur maximale flexibiliteit en heeft een positief effect op de kosten. AC-serieschakeling resulteert in extra kostenoptimalisatie, waardoor de behoefte aan extra componenten en kabels wordt verminderd.

Met de Tauro-omvormer wil Fronius laten zien dat duurzaamheid in elke fase van de productlevenscyclus haar vruchten afwerpt. Wanneer onderhoud nodig is, kunnen de betreffende afzonderlijke onderdelen direct ter plaatse worden vervangen.

Bekijk de Fronius Tauro-omvormers hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht